Zupa z suszonej fasoli Fava i świeżego kopru włoskiego
Suszona fasola Fava i zupa ze świeżego kopru włoskiego to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Ta zupa ma 109 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. mieszanka fasoli fava, polenta, nasiona kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Spróbuj Risotto z fasolą Fava i koprem włoskim, Wiosenna Sałatka Z Fasoli Fava, oraz Sałatka z fasoli Fava z koprem włoskim i rzodkiewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drenaż. (Jeśli używasz nieobranych fasoli fava, obierz je teraz.)
Wrzucić fasolę fava do dużego garnka z 2 ćwiartkami wody, nasionami kopru włoskiego i solą do smaku (około 1 łyżeczki). Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do bardzo niskiego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż fasola zacznie się rozkładać, o 1 do 2 godzin. Gdy gotują, rozgnieć je na dnie i bokach garnka, tworząc grube puree. Gotuj, aż fasola będzie gęsta i owsiana: podczas gotowania fasoli przygotuj koper włoski, usuwając wierzch z cebulek i siekając pierzaste liście. Odmierz 2 łyżki i odstaw na bok.
Usuń grube zewnętrzne warstwy z żarówek i ćwiartki.
Wyciąć twardy rdzeń, który zaczyna się w środku żarówki i rozciąga się na dole: pokroić żarówki cienko i odstawić. Po rozbiciu fasoli i zgęstnieniu dodać plastry kopru włoskiego, 1 1/2 łyżki posiekanych liści, płatki czerwonej papryki i 3 szklanki pozostałej wody. Gotować bez przykrycia, aż koper włoski będzie miękki, około 30 minut, dodając więcej wody, jeśli zrobi się zbyt gęsty.
Podawać na kostkach grillowanej polenty, grubym makaronem, ryżem lub innym pełnoziarnistym, posypanym świeżo zmielonym czarnym pieprzem i pozostałym 1/2 łyżki posiekanego kopru włoskiego. Uwaga: aby grillować polentę, pokroić w plastry i gotować na lekko naoliwionej, nieprzywierającej patelni do złotego koloru z obu stron.
Pokroić w kostkę, aby służyć.