Zupa z soczewicy z włoską kiełbasą i Escarole

Zupa z soczewicy z włoską kiełbasą i Escarole
Zupa z soczewicy z włoską kiełbasą i Escarole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 544 kalorie, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kiełbasę, marchewkę, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zupa z soczewicy i Eskaroli, Zupa z soczewicy i Escarole (Cook ' s Illustrated), oraz Makaron z włoską kiełbasą z kurczaka, papryką i skórką Escarole dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dusić soczewicę, wodę, bulion, liść laurowy i połowę czosnku w garnku 4-quart, odkryte, 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SoczewicaSoczewica
CzosnekCzosnek
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Tymczasem rozgrzać olej w szerokim ciężkim garnku 5 - do 6-quart na średnim ogniu, aż się połyska. Brązowa kiełbasa, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Kiełbasę przełożyć łyżką szczelinową do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Zmniejszyć ogień do średniej i gotować cebulę, marchew, seler, pozostały czosnek, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 5 protokół. Wymieszać w koncentracie pomidorowym i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
SólSól
5
Dodaj kiełbasę i soczewicę z płynem do gotowania i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż soczewica będzie miękka, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
KiełbasaKiełbasa
6
Wymieszać w escarole i gotować do miękkości, o 3 protokół. Wymieszać z octem do smaku i doprawić solą i pieprzem. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
EscaroleEscarole
OcetOcet

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia74
Magazyn