Zupa z soczewicy z szynką Serrano i rukolą
Zupa z soczewicy z szynką Serrano i rukolą jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.68 za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soczewicy, sól i pieprz, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Grillowana Pizza z pesto z rukoli, kukurydzą i szynką (wideo), Sałatka z melona, szynki Serrano i rukoli, oraz Serrano Sałatka z szynką i rukolą z salsą granatową.
Instrukcje
W dużym rondlu, przykryć soczewicę wodą i doprowadzić do wrzenia.
W międzyczasie, w średnim garnku do zupy, podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać cebulę, marchew, seler i pokrojony czosnek. Przykryć i gotować warzywa na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 5 do 6 protokół. Ostrożnie dodać soczewicę i wrzącą wodę.
Dodaj pastę pomidorową i 1/4 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki do zupy i doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotować zupę na umiarkowanym ogniu, aż soczewica są miękkie, o 20 protokół.
Tymczasem na małej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać mielony czosnek i gotować tylko do pachnące, o 30 sekund.
Dodaj szynkę i hojny szczypta pokruszonej czerwonej papryki na patelni i gotować przez 30 sekund.
Dodać rukolę i gotować tylko do zwiędnięcia, 30 sekund dłużej. Zupę z soczewicy wrzucić do dużych miseczek, udekorować szynką i rukolą i podawać.