Zupa Z Soczewicy, Kulki Daktylowe, Sałatka Z Selera

Zupa Z Soczewicy, Kulki Daktylowe, Sałatka Z Selera
Zupa z soczewicy, daktyle, Sałatka z selera może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 12 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ciepłą wodę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z daktyli i selera, Zupa selerowo-Pasternakowa z kulkami Macy z zielonej cebuli-koperku, oraz Francuska Sałatka Z Soczewicy Kawiorowej, Rukoli I Korzenia Selera.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki razem w małej misce. Odłogowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieść koncentrat pomidorowy i 7 ćwiartek (6,6 kilograma) zimnej wody w dużej, niereaktywnej doniczce na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Trzepaczka od czasu do czasu, gdy woda dojdzie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne wrzenia i gotować przez około 1 godzinę, lub aż zmniejszy się o około jedną czwartą. (
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Zdjąć z ognia, jeśli cebula nie jest gotowa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
W międzyczasie dobrze opłucz kolendrę i pietruszkę i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
5
Cebulę pokroić na duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Włóż kawałki do robota kuchennego i pulsuj, aż staną się papką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Dodaj tyle ziół, ile pasuje do robota kuchennego. Pulsuj maszynę, dodając niewielkie ilości zimnej wody, jeśli to konieczne, aby ostrze się obracało. Gdy zioła zmniejszają objętość, dodaj pozostałe zioła i liście selera i kontynuuj pulsowanie. Zatrzymaj się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki gumową szpatułką i wymieszać zioła, aby je redystrybuować. Uruchom maszynę do 10 minut, aż mieszanina zostanie prawie skroplona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na PółGrejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na Pół
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Przenieść mieszaninę do dużego rondla i wymieszać z mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Dodaj pozostałe 5 szklanek (1,2 kg) zimnej wody do cebuli i doprowadzić do delikatnego wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez około 1 godzinę lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Mieszaj mieszaninę cebuli do garnka, wróć do gotowania na wolnym ogniu i gotuj przez 1 1/2 do 2 godzin, odtłuszczając wszelkie zanieczyszczenia, które wznoszą się na górę, aż zupa zmniejszy się o około jedną trzecią do nieco ponad 4 ćwiartek (4 kilogramy).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Wytnij wzdłużną szczelinę po jednej stronie każdej daty, otwórz ją jak książkę i usuń dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
2
Daty przeciąć wzdłuż na pół, a następnie przeciąć każdą połowę wzdłuż na 4 paski. Za pomocą opuszków palców uformuj każdy pasek w szorstką kulę. Jeśli utrzymasz stronę skóry skierowaną na zewnątrz, piłka będzie mniej lepka i będzie lepiej trzymać się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
3
Do małej miseczki wlej płytką oliwę. Rozetrzyj trochę oleju na środku jednej dłoni, połóż na nim kulkę daktylową i użyj palca wskazującego drugiej ręki, aby zwinąć datę w gładką kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
DaktyleDaktyle
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Włóż kulkę do miski z olejem i powtórz z resztą daktyli, dodając więcej oleju do miski w razie potrzeby, aby zakryć kulki daty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Włóż soczewicę do rondla, dodaj 6 filiżanek (1,4 kilograma) zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu. Gotować soczewicę przez 10 do 12 minut, mieszając je od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Tymczasem napełnij dużą miskę zimną wodą. Skosztuj soczewicy. Kiedy zaczną zmiękczać, ale nadal są twarde w środku, odcedzić je w sitku o drobnej siatce, spłukać zimną wodą i zanurzyć w misce z zimną wodą, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Usuń twarde zewnętrzne łodygi selera i zarezerwuj je do innego użycia. Uszczypnij liście z wewnętrznych łodyg i umieść liście w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(24 Sztuki)(24 Sztuki)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Pokroić łodygi w kostkę 1/8 cala; potrzebujesz 1 szklanki (120 gramów).
3
Pokrojony w kostkę seler włożyć do małej miseczki, wymieszać z oliwą z oliwek i natką pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Gdy zupa się zmniejszy, dodaj soczewicę; trzymaj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
2
Wymieszać mąkę, wodę i drożdże w małej misce i odstawić w temperaturze pokojowej, aż do spienienia i bulgotania, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Stale ubijając, dodaj mieszaninę mąki do zupy, a następnie wymieszaj z drewnianą łyżką o płaskim dnie, skrobając dno garnka, gdy przyniesiesz zupę na wolnym ogniu na średnim ogniu. (Wysokie ciepło może spowodować, że mąka przyklei się do dna garnka.) Zupę dusić delikatnie, często mieszając, przez 10 minut. Doprawić do smaku solą, wyjąć zupę z ognia i wymieszać z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Odcedzić i osuszyć liście selera. Używając 2 zup, uformować sałatkę z selera w kształt quenelle lub piłki nożnej i umieścić w kierunku krawędzi każdej miski zupy. Stos około 8 kulki daty obok każdego quenelle. (Jeśli skończysz z dodatkowymi kulkami daktylowymi, trzymaj je w lodówce i dodaj do sałatek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Grejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na PółGrejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na Pół
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
DaktyleDaktyle
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Ostrożnie kadzi zupę wokół ozdoby tak, że trochę sałatki seler i daktyli pozostają widoczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
DaktyleDaktyle
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Skropić trochę oliwy, która pozostaje w misce sałatki z selera nad zupą i udekorować liści selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na PółGrejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Fragment Mourad: New Moroccan autorstwa Mourada Lahlou. Copyright 2011 by Mourad Lahlou; photographs copyright 2011 by Deborah Jones. Opublikowane przez Artisan, oddział Workman Publishing Company, Inc.

Składniki

0opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/8 łyżeczki aktywnych suchych drożdży (nie szybko rosnących)1/8 łyżeczki aktywnych suchych drożdży (nie szybko rosnących)1bunchZarezerwowane z selera (od góry)Zarezerwowane z selera (od góry)35opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeZielone liście z 1 pęczka selera, około 3 szklanki; łodygi zarezerwowane do dekoracjiZielone liście z 1 pęczka selera, około 3 szklanki; łodygi zarezerwowane do dekoracji2pęczki(8 uncji/224 gramów) kolendra, liście i delikatne łodygi tylko(8 uncji/224 gramów) kolendra, liście i delikatne łodygi tylko288opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 szklanki suszonej zielonej soczewicy, najlepiej francuskiej, zebranej i opłukanej1/2 szklanki suszonej zielonej soczewicy, najlepiej francuskiej, zebranej i opłukanej12krewetki i żyłkiOliwa z oliwek Extra virginOliwa z oliwek Extra virgin27opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełyżki oliwy z oliwek extra virginłyżki oliwy z oliwek extra virgin1bunch(4 uncje/112 gramów) pietruszka płaska, liście i delikatne łodygi tylko(4 uncje/112 gramów) pietruszka płaska, liście i delikatne łodygi tylko8opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełyżki mielonej pietruszki płaskolistnejłyżki mielonej pietruszki płaskolistnej44opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/3 szklanki mąki uniwersalnej1/3 szklanki mąki uniwersalnej6opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełyżka mielonej kolendryłyżka mielonej kolendry8opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełyżka mielonego kminkułyżka mielonego kminku2opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełyżeczka mielonego imbirułyżeczka mielonego imbiru3opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełyżeczka mielonego białego pieprzułyżeczka mielonego białego pieprzu1opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 łyżeczki mielonej kurkumy1/2 łyżeczki mielonej kurkumy12krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna12krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz27opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełyżki soli koszernejłyżki soli koszernej45opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełyżki świeżego soku z cytryny lub do smakułyżki świeżego soku z cytryny lub do smaku12Medjool datyMedjool daty0opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/4 łyżeczki nitek szafranowych1/4 łyżeczki nitek szafranowych4opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 łyżeczki słodkiej papryki1/2 łyżeczki słodkiej papryki484opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekubki koncentratu pomidorowego (nie podwójny koncentrat)kubki koncentratu pomidorowego (nie podwójny koncentrat)8Średnia żółta cebula, posiekana(7,6 kg) zimna woda(7,6 kg) zimna woda468opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanki ciepłej wody (ok. 110 ° F)filiżanki ciepłej wody (ok. 110 ° F)680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 funta żółtej cebuli1/2 funta żółtej cebuli
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn