Zupa Z Soczewicy, Kulki Daktylowe, Sałatka Z Selera

Zupa Z Soczewicy, Kulki Daktylowe, Sałatka Z Selera
Zupa z soczewicy, daktyle, Sałatka z selera może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 12 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ciepłą wodę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z daktyli i selera, Zupa selerowo-Pasternakowa z kulkami Macy z zielonej cebuli-koperku, oraz Francuska Sałatka Z Soczewicy Kawiorowej, Rukoli I Korzenia Selera.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki razem w małej misce. Odłogowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Umieść koncentrat pomidorowy i 7 ćwiartek (6,6 kilograma) zimnej wody w dużej, niereaktywnej doniczce na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Trzepaczka od czasu do czasu, gdy woda dojdzie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne wrzenia i gotować przez około 1 godzinę, lub aż zmniejszy się o około jedną czwartą. (
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
3
Zdjąć z ognia, jeśli cebula nie jest gotowa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
W międzyczasie dobrze opłucz kolendrę i pietruszkę i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
5
Cebulę pokroić na duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Włóż kawałki do robota kuchennego i pulsuj, aż staną się papką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Dodaj tyle ziół, ile pasuje do robota kuchennego. Pulsuj maszynę, dodając niewielkie ilości zimnej wody, jeśli to konieczne, aby ostrze się obracało. Gdy zioła zmniejszają objętość, dodaj pozostałe zioła i liście selera i kontynuuj pulsowanie. Zatrzymaj się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki gumową szpatułką i wymieszać zioła, aby je redystrybuować. Uruchom maszynę do 10 minut, aż mieszanina zostanie prawie skroplona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Przenieść mieszaninę do dużego rondla i wymieszać z mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Dodaj pozostałe 5 szklanek (1,2 kg) zimnej wody do cebuli i doprowadzić do delikatnego wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez około 1 godzinę lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
10
Mieszaj mieszaninę cebuli do garnka, wróć do gotowania na wolnym ogniu i gotuj przez 1 1/2 do 2 godzin, odtłuszczając wszelkie zanieczyszczenia, które wznoszą się na górę, aż zupa zmniejszy się o około jedną trzecią do nieco ponad 4 ćwiartek (4 kilogramy).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
Wytnij wzdłużną szczelinę po jednej stronie każdej daty, otwórz ją jak książkę i usuń dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
2
Daty przeciąć wzdłuż na pół, a następnie przeciąć każdą połowę wzdłuż na 4 paski. Za pomocą opuszków palców uformuj każdy pasek w szorstką kulę. Jeśli utrzymasz stronę skóry skierowaną na zewnątrz, piłka będzie mniej lepka i będzie lepiej trzymać się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
3
Do małej miseczki wlej płytką oliwę. Rozetrzyj trochę oleju na środku jednej dłoni, połóż na nim kulkę daktylową i użyj palca wskazującego drugiej ręki, aby zwinąć datę w gładką kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
DaktyleDaktyle
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Cienki-Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Włóż kulkę do miski z olejem i powtórz z resztą daktyli, dodając więcej oleju do miski w razie potrzeby, aby zakryć kulki daty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Włóż soczewicę do rondla, dodaj 6 filiżanek (1,4 kilograma) zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu. Gotować soczewicę przez 10 do 12 minut, mieszając je od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Tymczasem napełnij dużą miskę zimną wodą. Skosztuj soczewicy. Kiedy zaczną zmiękczać, ale nadal są twarde w środku, odcedzić je w sitku o drobnej siatce, spłukać zimną wodą i zanurzyć w misce z zimną wodą, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Usuń twarde zewnętrzne łodygi selera i zarezerwuj je do innego użycia. Uszczypnij liście z wewnętrznych łodyg i umieść liście w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(24 Sztuki)(24 Sztuki)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Pokroić łodygi w kostkę 1/8 cala; potrzebujesz 1 szklanki (120 gramów).
3
Pokrojony w kostkę seler włożyć do małej miseczki, wymieszać z oliwą z oliwek i natką pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Gdy zupa się zmniejszy, dodaj soczewicę; trzymaj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
2
Wymieszać mąkę, wodę i drożdże w małej misce i odstawić w temperaturze pokojowej, aż do spienienia i bulgotania, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Stale ubijając, dodaj mieszaninę mąki do zupy, a następnie wymieszaj z drewnianą łyżką o płaskim dnie, skrobając dno garnka, gdy przyniesiesz zupę na wolnym ogniu na średnim ogniu. (Wysokie ciepło może spowodować, że mąka przyklei się do dna garnka.) Zupę dusić delikatnie, często mieszając, przez 10 minut. Doprawić do smaku solą, wyjąć zupę z ognia i wymieszać z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Odcedzić i osuszyć liście selera. Używając 2 zup, uformować sałatkę z selera w kształt quenelle lub piłki nożnej i umieścić w kierunku krawędzi każdej miski zupy. Stos około 8 kulki daty obok każdego quenelle. (Jeśli skończysz z dodatkowymi kulkami daktylowymi, trzymaj je w lodówce i dodaj do sałatek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
DaktyleDaktyle
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Ostrożnie kadzi zupę wokół ozdoby tak, że trochę sałatki seler i daktyli pozostają widoczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
DaktyleDaktyle
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Skropić trochę oliwy, która pozostaje w misce sałatki z selera nad zupą i udekorować liści selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Fragment Mourad: New Moroccan autorstwa Mourada Lahlou. Copyright 2011 by Mourad Lahlou; photographs copyright 2011 by Deborah Jones. Opublikowane przez Artisan, oddział Workman Publishing Company, Inc.

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn