Zupa z soczewicy curry z jogurtem i kolendrą

Zupa z soczewicy curry z jogurtem i kolendrą
Curry zupa z soczewicy z jogurtem i kolendrą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 16G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka kolendry, soczewicy, curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zwykły grecki jogurt można śledzić to danie główne z Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Curry Zupa Z Soczewicy Z Jogurtem Kolendry, Zupa curry z czerwonej soczewicy z suszonymi wiśniami i kolendrą, oraz Zupa z czerwonej soczewicy z suszonymi wiśniami i kolendrą.

Instrukcje

1
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj czosnek i imbir; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5
Dodać curry i czerwoną paprykę; gotować 30 sekund, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
6
Dodaj bulion, ocet i soczewicę. Zwiększyć ciepło do wysokiej; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Połowę mieszanki soczewicy umieścić w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Usuń środkową część pokrywy blendera; zabezpiecz pokrywę blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie. Zmiksować na gładką masę.
10
Dodaj mieszaną mieszaninę, szpinak, sól i pieprz na patelnię; mieszaj, aż szpinak zwiędnie. Wymieszać 2 łyżki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Podawać z jogurtem i pozostałą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn