Zupa z soczewicy curry z jogurtem i kolendrą

Curry zupa z soczewicy z jogurtem i kolendrą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 16G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka kolendry, soczewicy, curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zwykły grecki jogurt można śledzić to danie główne z Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Curry Zupa Z Soczewicy Z Jogurtem Kolendry, Zupa curry z czerwonej soczewicy z suszonymi wiśniami i kolendrą, oraz Zupa z czerwonej soczewicy z suszonymi wiśniami i kolendrą.
Instrukcje
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół.
Dodaj czosnek i imbir; smażyć 1 minutę.
Dodać curry i czerwoną paprykę; gotować 30 sekund, ciągle mieszając.
Dodaj bulion, ocet i soczewicę. Zwiększyć ciepło do wysokiej; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Połowę mieszanki soczewicy umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera; zabezpiecz pokrywę blendera.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie. Zmiksować na gładką masę.
Dodaj mieszaną mieszaninę, szpinak, sól i pieprz na patelnię; mieszaj, aż szpinak zwiędnie. Wymieszać 2 łyżki kolendry.
Podawać z jogurtem i pozostałą kolendrą.