Zupa z raków i krabów
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj zupę z raków i krabów. Ten bezglutenowy i pescatarianowy przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 3,17 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 60 g tłuszczu i łącznie 664 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Udaj się do sklepu i kup serek śmietankowy, żółtka, raki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 42% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują zdrowsze bezglutenowe raki i kraby Gumbo (Redux), zdrowsze bezglutenowe raki i kraby Gumbo (Redux) oraz Zdrowsze bezglutenowe raki i kraby Gumbo (Redux).
Instrukcje
Rozpuść masło w dużym rondlu, na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, kukurydzę i raki i smaż przez około 3 do 4 minut.
Dodaj śmietanę, bulion i mięso krabowe i gotuj na dużym ogniu, ale nie gotuj. Gotuj przez około 10 minut, aby smaki się połączyły, następnie zmniejsz ogień do małego.
Dodaj ziemniaki, zieloną cebulę, serek śmietankowy i pieprz cayenne. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na koniec dodać 2 żółtka, sok z limonki, posiekaną natkę pietruszki i starty ser. Rozłóż do misek i podawaj. Świetne danie.
Polecane wino: Wino Musujące, Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio, Muscadet, Gruener Veltliner
Raki można łączyć z winem musującym, Chardonnay i Rieslingiem. Chociaż różne owoce morza z pewnością wymagają różnych win, zazwyczaj rześkie, lekkie białe wino lub białe wino musujące załatwi sprawę i nie zagłuszy żadnych subtelnych smaków. Możesz spróbować Bollinger Brut Special Cuvee. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.