Zupa z porów i ziemniaków z krewetkami i kukurydzą
Por i zupa ziemniaczana z krewetkami i kukurydzą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 391 kalorii, 31g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką mleko, sól i mielony pieprz, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 35 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa z krewetek, kukurydzy i ziemniaków, Zupa ziemniaczana, kukurydziana i Por, oraz Zupa Z Kurczaka, Kukurydzy I Pora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i wymieszać boczek na patelni na średnim ogniu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Odcedzić boczek na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, rezerwując około 1 łyżka tłuszczu boczku na patelni.
Ugotować i wymieszać pory i seler w boczku na średnim ogniu, aż pory zmiękną, około 5 minut.
Czosnek wymieszać z mieszanką porów, aż będzie pachnący, o 2 minuty więcej.
Przenieść mieszaninę do powolnej kuchenki.
Osuszony boczek, ziemniaki, rosół z kurczaka, 2 szklanki wody, suszony tymianek, papryka, pieprz cayenne, sól i czarny pieprz w wolnej kuchence.
Związać gałązki świeżego tymianku ze sznurkiem kuchennym i dodać do wolnej kuchenki.
Gotować na wysokiej 4 godziny; dodać kukurydzę i gotować jeszcze 1 godzinę.
Zmniejszyć ogień do niskiej; mieszać w mleku i gotować odkryte aż lekko zgęstnieje, 30 do 40 protokół.
W międzyczasie przynieś garnek wody do wrzenia. Gotuj krewetki tygrysie we wrzącej wodzie, aż będą jasnoróżowe i nie będą już przezroczyste w środku, o 3 minuty.
Drenaż. Pozwól krewetkom lekko ostygnąć przed obieraniem.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i 1 łyżkę wody w misce do połączenia.
Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej do powolnej kuchenki i podgrzewać, aż zupa zgęstnieje, o 3 protokół.
Wymieszać obrane krewetki i pietruszkę do zupy.
Przed podaniem wyjąć świeże gałązki tymianku i przyprawić zupę solą i czarnym pieprzem.