Zupa z podwójną dynią
Zupa z podwójnej dyni piżmowej to przystawka dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 128 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 74 centy za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 5 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Jeśli masz pod ręką wodę, brązowy cukier, bulion warzywny i kilka innych składników, możesz go przygotować. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Wypróbuj Double Ka Meetha - How to make Hyderabadi Double Ka Meetha - Ramadan , Butternut Squash and Apple Soup i Butternut Squash and Tahini Soup, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozpuść masło w dużym garnku na średnim ogniu. Smaż migdały w roztopionym maśle, aż będą jasnobrązowe, około 5 minut.
Wlej do garnka 1 szklankę bulionu warzywnego; doprowadź do wrzenia i gotuj przez 1–2 minuty, aż będzie ciepły.
Wlej resztę bulionu do garnka; dodaj dynię, marchewkę, cebulę i czosnek.
Wlej do garnka tyle wody, aby warzywa były całkowicie zanurzone; doprowadź do wrzenia i gotuj, aż marchewki będą zupełnie miękkie, a objętość płynu zmniejszy się o około 1/3. Zajmie to od 15 do 20 minut.
Wlać mieszankę bulionu do blendera nie więcej niż do połowy. Przykryć i przytrzymać pokrywkę; pulsować kilka razy przed pozostawieniem do zmiksowania. Zmiksować partiami do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przelej zupę do osobnego naczynia. Wymieszaj sos Worcestershire, cynamon, proszek chili, brązowy cukier i sól z zupą.