Zupa z pieczonej pomarańczy i papryki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupę, więc spróbuj pieczonej zupy pomarańczowo-Paprykowej. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka margaryny, mleka, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Z Czerwonej I Pomarańczowej Papryki, Zupa Z Pieczonej Papryki, oraz Zupa z papryki i pieczonego czosnku.
Instrukcje
Pokrój pomarańczowy na pół w poprzek; pokrój około 1/4 cala od dołu każdej połowy, aby siedzieli płasko.
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Umieść pomarańczowe połówki, pokroić bok do góry, i połówki pieprzu, skóra bok do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć paprykę ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Połówki pieprzu umieścić w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny; uszczelnić.
Odstawić 20 minut; obrać. Wycisnąć sok z pomarańczy przez miskę do równej 1/4 szklanki; wyrzucić pomarańcze.
Umieścić paprykę i sok pomarańczowy w robocie kuchennym lub blenderze; odstawić.
Margarynę rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i marchew; smażyć 12 minut lub aż marchew będzie miękka.
Dodać mieszankę cebuli do robota kuchennego; proces do gładkiej.
Mąkę, bulion i mleko połączyć w rondlu; wymieszać trzepaczką do wymieszania.
Umieścić na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dodać mieszaninę pieprzu, sól, pieprz, i papryka; dusić 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dekoruj pomarańczami, w razie potrzeby.