Zupa z owoców morza z squashem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.65 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zimową dynię, ziemniaki, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Zupa z owoców morza z squashem, Najlepsze Owoce Morza Chowder, oraz Zupa Z Owoców Morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrób bazę chowder. W średnim garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać por, szalotka, czosnek, i imbir i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż por zmięknie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Czosnek
Imbir
Por
4
Dodać squash, marchew, i curry, doprawić solą, i gotować, mieszając, przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Marchew
Nóż Do Obierania
Sól
5
Podgrzać do średniej wysokości, dodać trawę cytrynową, liść laurowy, mleko kokosowe i bulion, i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować bazę chowder aż squash i marchewki są bardzo miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Trawa Cytrynowa
Liście Laurowe
Marchew
Baza
Nóż Do Obierania
Bulion
6
Tymczasem zrób małże. W średnim garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodać szalotka i czosnek i gotować, mieszając często, aż zmiękną, o 3 protokół. Zwiększyć ogień do wysokiej, dodać wino, i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Czosnek
Wino
8
Dodaj małże, przykryć garnek i parować je, aż po prostu otworzyć szeroko, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść małże do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
10
Usuń małże z muszli; wyrzuć muszle i wszystkie małże, które się nie otworzyły. Odcedzić bulion do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Muszle Makaronu
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Gdy squash jest miękkie, wyrzucić trawę cytrynową i liść laurowy. Podgrzać bazę w blenderze, aż będzie bardzo gładka i kremowa, a następnie przełożyć przez sitko o drobnych oczkach do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa Cytrynowa
Liście Laurowe
Baza
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Garnek
12
Doprowadzić bazę chowder na wolnym ogniu, następnie dodać surowe pokrojone w kostkę squash, ziemniaki, i rzepa i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Baza
Rzepa
Nóż Do Obierania
13
Dodaj rzodkiewki, krewetki, i okonia morskiego i gotować na wolnym ogniu przez około 3 protokół. Wymieszać w małże i paprykę czerwoną. Konsystencja zupy powinna być cieńsza niż tradycyjna zupa-w razie potrzeby dodaj odrobinę reserved mussel liquid. Doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Papryka Czerwona
Rzodkiewka
Seabass
Zupa
Małże
Krewetki
14
Podawać w miseczkach, posypane mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, czerwoną cebulą, szczypiorkiem i pieprzem Aleppo.