Zupa z małży dla tłumu
Zupa z małży dla tłumu to amerykański przepis, który serwuje 65. Jedna porcja zawiera 164 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu. Za 48 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Jeśli masz pod ręką odparowane mleko, ziemniaki, małże i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Cała Zupa Z Małży 30, Zupa Z Małży, oraz Zupa z małży dla jednego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dwóch garnkach zagotuj wodę i sól. Ostrożnie dodaj ziemniaki; gotuj do miękkości (nie odcedź). Na innej dużej patelni podsmaż cebulę na maśle do miękkości.
Dodaj cebulę i marchewkę do mieszanki ziemniaczanej; podgrzej.
W razie potrzeby odcedź małże.
Dodaj małże, mleko, pietruszkę i pieprz do mieszanki warzywnej; podgrzej. Tuż przed podaniem dodaj boczek.
Polecane wino: Chardonnay, Napój Alkoholowy, 1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Riesling, Puszka Brzoskwiń, Odsączonych, Typ Elementu Menu
Chardonnay, napój alkoholowy i białe wino to świetny wybór na zupę z małży. Chowder może skorzystać z chrupiącej bieli, aby przeciąć bogaty, kremowy bulion-lub możesz pójść na całość lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay
Młodzieńcze nuty cytryny i wiciokrzewu nakładane są na dojrzały melon, gałkę muszkatołową i goździki. Percepcja słodyczy wywodzi się z dojrzałości owoców, leżakującej na regularnie mieszanym osadzie drożdżowym w obecności dojrzałego dębu francuskiego.