Zupa Z Makaronem Wołowym (Pho Bo)

Zupa Z Makaronem Wołowym (Pho Bo)
Zupa z makaronem wołowym (Pho Bo) jest bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Jesień. Udaj się do sklepu i zbierz sól, regularne liście bazylii, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób naprawdę lubi to Wietnamskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Wietnamska Sałatka Z Makaronem Wołowym: Pho Tron, [] Asian Beef & Noodle Soup z 5-Składnikowym bulionem wołowym, oraz Zupa Z Makaronem Wołowym.

Instrukcje

1
Zawiń imbir, szalotki, anyż Gwiaździsty i cynamon w dwie warstwy gazowej (około 17 przez 17 w.); krawat z ciężkiego bawełnianego sznurka. W 8-do 10-quart patelni, połączyć chuck wołowiny, bulion, 2 1/2 wody ćwiartki, 1/4 szklanki sosu rybnego, cukier, i spice bundle. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; odkryć, zmniejszyć ogień,i gotować, aż wołowina będzie miękka po przekłuciu, 1 1/2 do 1 3/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Sos RybnySos Rybny
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
SzalotkaSzalotka
ImbirImbir
BulionBulion
CukierCukier
WodaWoda
WołowinaWołowina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
PatelniaPatelnia
2
Łyżką szczelinową przełożyć mięso na deskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Usunąć i wyrzucić spice bundle. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
4
Dodaj sól i więcej sosu rybnego do smaku. Powrót bulionu na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
BulionBulion
SólSól
5
W międzyczasie ułóż na talerzu kiełki fasoli, chili, bazylii, kolendry i limonek. Gdy uchwyt wołowy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, cienko pokroić w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
BazyliaBazylia
ZiarnaZiarna
WapnoWapno
WołowinaWołowina
6
Zanurz pokrojoną polędwicę w gotującym się bulionie (użyj drucianego kosza lub sitka, jeśli jest dostępny) i gotuj tylko do brązowego na zewnątrz, ale nadal różowego w środku, 30 sekund do 1 minuty; wyciągnij (z koszem lub łyżką szczelinową).
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek PorterhouseStek Porterhouse
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SitoSito
7
Kopiec gorący gotowany makaron ryżowy równo w głębokich miseczkach (o pojemności co najmniej 3 filiżanek). Top równo z Chucka wołowego, polędwicy, żółtej cebuli i zielonej cebuli. Bulion z kadzi na porcjach, aby obficie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ryżowy GotowanyMakaron Ryżowy Gotowany
Zielona CebulaZielona Cebula
Cebula żółtaCebula żółta
Stek PorterhouseStek Porterhouse
BulionBulion
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
8
Podawać zupę z makaronem wołowym z talerzem przypraw, sosem hoisin i pastą chili, aby dodać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Pasta ChiliPasta Chili
MakaronyMakarony
WołowinaWołowina
ZupaZupa

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO azjatyckim sosie rybnym (nuoc mam lub nam PLA)O azjatyckim sosie rybnym (nuoc mam lub nam PLA)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewypłukane świeże Tajskie lub małe regularne liście bazyliiwypłukane świeże Tajskie lub małe regularne liście bazylii1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki kiełki fasoli, płukanefiliżanki kiełki fasoli, płukane6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wołowina bez kości, płukana i tłusta przyciętawołowina bez kości, płukana i tłusta przycięta2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.stek z polędwicy wołowej bez kości, tłuszcz przycięty, bardzo cienko pokrojony (patrz UWAGI)stek z polędwicy wołowej bez kości, tłuszcz przycięty, bardzo cienko pokrojony (patrz UWAGI)1laska cynamonu (3 w. długie)laska cynamonu (3 w. długie)1Średnia żółta cebula, posiekanamakaron ryżowy na gorąco (ok. szeroki)makaron ryżowy na gorąco (ok. szeroki)2Średnia żółta cebula, posiekanabulion wołowy odtłuszczony w tłuszczu (patrz UWAGI)bulion wołowy odtłuszczony w tłuszczu (patrz UWAGI)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewypłukane świeże liście kolendrywypłukane świeże liście kolendry851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki cienko pokrojonego świeżego imbiru (o1/2 szklanki cienko pokrojonego świeżego imbiru (o1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona zielona cebula (w tym Zielona Góra)cienko pokrojona zielona cebula (w tym Zielona Góra)2551 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.limonki), opłukane i pokrojone w klinylimonki), opłukane i pokrojone w kliny281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/4 szklanki bardzo cienko pokrojone świeże gorące czerwone lub zielone chili (o, takich jak Thai, serrano, lub jalapeño1/4 szklanki bardzo cienko pokrojone świeże gorące czerwone lub zielone chili (o, takich jak Thai, serrano, lub jalapeño6krewetki i żyłkiSólSól1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanka cienko pokrojonej szalotki (ofiliżanka cienko pokrojonej szalotki (o12 łyżeczki czosnku w proszkusok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie3cały anyż Gwiaździsty (lub 2 łyżeczki sztuk) lub 1 łyżeczka nasion anyżucały anyż Gwiaździsty (lub 2 łyżeczki sztuk) lub 1 łyżeczka nasion anyżu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona żółta cebulacienko pokrojona żółta cebula

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Raats Original Chenin Blanc
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn