Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc spróbuj zupy z korzenia selera. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.15 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz bulion warzywny, wodę, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Z Korzenia Selera, Zupa Z Korzenia Selera, oraz Zupa Z Korzenia Selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym rondlu z ciasną pokrywką na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać por i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i półprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)
3
Dodaj korzeń selera, ziemniaki, jabłko, czosnek, sól i szczyptę pieprzu. Wymieszać, aby pokryć warzywa olejem, dodać wodę i bulion, i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa po prostu ustąpić po przekłuciu nożem, o 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Wyjąć 1 szklankę płynu z rondla; odstawić. Za pomocą blendera przecier zupę partiami, aż będzie gładka, zdejmując małą nasadkę z pokrywki blendera (pokrywkę do wlewania) i przykrywając przestrzeń ręcznikiem kuchennym (pozwala to na ucieczkę pary z gorącej zupy i zapobiega oderwaniu pokrywki blendera). Po wymieszaniu przełożyć zupę z powrotem do rondla i ogrzać na małym ogniu. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodawaj trochę zarezerwowanego płynu na raz, aż zupa osiągnie pożądaną konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do podania skropić oliwą z oliwek.