Zupa Z Korzenia Selera

Zupa Z Korzenia Selera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc spróbuj zupy z korzenia selera. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.15 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz bulion warzywny, wodę, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Z Korzenia Selera, Zupa Z Korzenia Selera, oraz Zupa Z Korzenia Selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu z ciasną pokrywką na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać por i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i półprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
3
Dodaj korzeń selera, ziemniaki, jabłko, czosnek, sól i szczyptę pieprzu. Wymieszać, aby pokryć warzywa olejem, dodać wodę i bulion, i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa po prostu ustąpić po przekłuciu nożem, o 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Wyjąć 1 szklankę płynu z rondla; odstawić. Za pomocą blendera przecier zupę partiami, aż będzie gładka, zdejmując małą nasadkę z pokrywki blendera (pokrywkę do wlewania) i przykrywając przestrzeń ręcznikiem kuchennym (pozwala to na ucieczkę pary z gorącej zupy i zapobiega oderwaniu pokrywki blendera). Po wymieszaniu przełożyć zupę z powrotem do rondla i ogrzać na małym ogniu. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodawaj trochę zarezerwowanego płynu na raz, aż zupa osiągnie pożądaną konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do podania skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia45
Magazyn