Zupa Z Kalafiora Cheddar

Zupa Z Kalafiora Cheddar
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Zupa z kalafiora Cheddar może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 235 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz marchew, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa kalafiorowo-cheddarowa, Zupa Cheddar Z Kalafiora, oraz Cheddar-Zupa Kalafiorowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Bulion z kurczaka, ziemniaki i marchew wymieszać z mieszanką cebuli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż marchew i ziemniaki będą miękkie, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Odcedzić warzywa z bulionu z kurczaka łyżką szczelinową. Warzywa Puree w robocie kuchennym, pracując partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na PółZiemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Powrót puree warzywa do bulionu i przynieść na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na PółZiemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5
Wymieszać kalafior, koperek i musztardę w proszku do mieszaniny bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
6
Wymieszać ser Cheddar do mieszaniny bulionu, w małych partiach, aż ser się stopi, 5 do 10 minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn