Zupa z halibuta, słodkich ziemniaków i pora

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj halibuta, słodkich ziemniaków i zupy z Pora. Na 5,12 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 444 kalorie. Ten przepis służy 6. Mieszanka masła, Dekor: śmietana, sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tajska Zupa Ze Słodkich Ziemniaków I Pora, Zupa ze słodkich ziemniaków z imbirem, porem i jabłkiem, oraz Zupa z halibuta i słodkich ziemniaków.
Instrukcje
Smażyć halibuta w 1 łyżce masła na średnim ogniu 3 do 5 minut z każdej strony.
Lekko ostudzić; połamać rybę na kawałki wielkości kęsa. Odstawić.
Podsmażyć pory w holenderskim piekarniku w pozostałej 1 łyżce masła 5 minut lub aż pory będą miękkie.
Dodać słodkie ziemniaki i bulion. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 do 30 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Zupa Puree w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka i wrócić do holenderskiego piekarnika. Wymieszać z bazylią, śmietaną do ubijania i halibutem. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż gorące. Doprawić solą i białym pieprzem oraz zupą z kadzi do indywidualnych miseczek.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.