Zupa z grochu łuskanego i wędzonego indyka

Zupa z wędzonego indyka z grochu łuskanego to danie główne bezglutenowe i bezmleczne . Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 71 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 848 kalorii . Za 1,24 dolara za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 38 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup groszek, czosnek w proszku, udka z indyka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 4 godzin i 25 minut . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 98% , to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Zupa z grochu łuskanego z szynką pieczoną w miodzie, kapustą i pieczoną czerwoną papryką , Zupa z grochu łuskanego i Zupa z grochu łuskanego i grzybów .
Instrukcje
Wymieszaj groch łuskany, wodę, wędzone udka z indyka, bulion z kurczaka, marchewkę, seler, ziemniaki, cebulę, proszek czosnkowy, oregano i liście laurowe w wolnowarze. Przykryj, ustaw garnek na wysoki i gotuj, aż groch będzie miękki, a zupa zgęstnieje, 4 do 5 godzin. Wyrzuć liście laurowe przed podaniem.