Zupa z dyniowatych z smażonymi liśćmi szałwii

Zupa z dyniowatych z smażonymi liśćmi szałwii
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Zupa z dyni zimowej ze smażonymi liśćmi szałwii może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 332 kalorie, 7G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pietruszkę, wodę, ricotta salata i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 97%. Spróbuj Zupa z dyniowatych z smażonymi liśćmi szałwii, Zupa z dyni karnawałowej, ze smażoną szałwią i ogolonym parmezanem, oraz Prosciutto kurczak w szaszłyku ze smażonymi liśćmi szałwii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375° F. przekrój na połowę squasha i zgarniaj nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umyj powierzchnie olejem, wypchaj ubytki czosnkiem i umieść je ścięte boki na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Piec do miękkości po naciśnięciu palcem, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Tymczasem, na małej patelni, podgrzać 1/4 szklanki oleju, aż prawie do palenia, a następnie upuść w całych liści szałwii i smażyć, aż nakrapiane i ciemne, o 1 minutę. Liście odstawić na papierowy ręcznik i przełożyć olej do szerokiego garnka do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj cebulę, posiekaną szałwię, tymianek i pietruszkę i gotuj na średnim ogniu, aż cebula zacznie brązowieć na brzegach, 12 do 15 minut. Miąższ squasha zgarnij do garnka wraz z sokami, które nagromadziły się na patelni. Czosnek obrać i dodać do garnka wraz z 1 1/2 łyżeczki soli i wody i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i dusić, częściowo pokryte, przez 25 protokół. Jeśli zupa stanie się zbyt gęsta, po prostu dodaj więcej wody, aby ją rozrzedzić. Smak soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
W zależności od rodzaju squasha, którego użyłeś, zupa będzie gładka lub szorstka. Puree lub przekazać go przez młyn żywności, jeśli chcesz bardziej wyrafinowane zupy. Kadzi do misek i rozprowadzić ser na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
7
Każdą miskę udekorować smażonymi liśćmi szałwii, dodać pieprz i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Smak
9
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia82
Magazyn