Zupa z dyniowatych z smażonymi liśćmi szałwii
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Zupa z dyni zimowej ze smażonymi liśćmi szałwii może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 332 kalorie, 7G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pietruszkę, wodę, ricotta salata i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 97%. Spróbuj Zupa z dyniowatych z smażonymi liśćmi szałwii, Zupa z dyni karnawałowej, ze smażoną szałwią i ogolonym parmezanem, oraz Prosciutto kurczak w szaszłyku ze smażonymi liśćmi szałwii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375° F. przekrój na połowę squasha i zgarniaj nasiona.
Umyj powierzchnie olejem, wypchaj ubytki czosnkiem i umieść je ścięte boki na blasze do pieczenia.
Piec do miękkości po naciśnięciu palcem, około 30 minut.
Tymczasem, na małej patelni, podgrzać 1/4 szklanki oleju, aż prawie do palenia, a następnie upuść w całych liści szałwii i smażyć, aż nakrapiane i ciemne, o 1 minutę. Liście odstawić na papierowy ręcznik i przełożyć olej do szerokiego garnka do zupy.
Dodaj cebulę, posiekaną szałwię, tymianek i pietruszkę i gotuj na średnim ogniu, aż cebula zacznie brązowieć na brzegach, 12 do 15 minut. Miąższ squasha zgarnij do garnka wraz z sokami, które nagromadziły się na patelni. Czosnek obrać i dodać do garnka wraz z 1 1/2 łyżeczki soli i wody i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i dusić, częściowo pokryte, przez 25 protokół. Jeśli zupa stanie się zbyt gęsta, po prostu dodaj więcej wody, aby ją rozrzedzić. Smak soli.
W zależności od rodzaju squasha, którego użyłeś, zupa będzie gładka lub szorstka. Puree lub przekazać go przez młyn żywności, jeśli chcesz bardziej wyrafinowane zupy. Kadzi do misek i rozprowadzić ser na górze.
Każdą miskę udekorować smażonymi liśćmi szałwii, dodać pieprz i podawać.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition