Zupa z czarnej fasoli z salsą z awokado i limonką
Zupa z czarnej fasoli z awokado-limonką może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 60 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako zupa i odbywa się w mniej więcej 18 minut. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę, salsę z awokado i limonki, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Podobne przepisy to Salsa Z Awokado I Limonką, Zupa z czarnej fasoli z salsą z awokado, oraz Smoky Black Bean, Potato & Avocado Hash.
Instrukcje
Fasolę umieścić w średnim rondlu. Fasolę lekko rozgnieść masą ziemniaczaną. Wymieszać wodę i kolejne 3 składniki. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień i gotować 8 protokół. Odkryć, i gotować 2 minuty lub do zupy jest lekko zgęstnieje. Zupa z kadzi równomiernie do każdej z 4 misek; wierzch równomiernie z salsą z awokado i limonką oraz, w razie potrzeby, kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego można spróbować to Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.