Quesadillas z kurczakiem, chili i serem
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na meksykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu Quesadillas z kurczakiem, chili i serem. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 370 kalorii , 13 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu Super Bowl . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 50 minut . Sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Mieszanka pomidorów dojrzewających na krzaku, kurczaka, sera colby i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 42% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też podobne przepisy: Quesadillas z mango i serem kozim , Quesadillas z puree ze słodkich ziemniaków, jabłka i cotija oraz Kickin' Vegan Quesadillas .
Instrukcje
Połóż 6 tortilli na blacie roboczym i podziel ser, jalapenos i kurczaka pomiędzy tortille. (Najlepiej zostawić około cala brzegu tortilli bez przykrycia, aby umożliwić rozprowadzenie się rozpływającego się sera.) Przykryj pozostałymi tortillami i delikatnie dociśnij, aby je uszczelnić. Rozpuść 1 łyżkę masła na małej patelni. Ostrożnie umieść quesadillę na patelni i smaż, obracając raz, aż do uzyskania złotego koloru i pojawienia się małych bąbelków po obu stronach, łącznie przez 4 do 5 minut. Powtórz z pozostałymi quesadillami, wycierając patelnię między partiami, jeśli masło się przypali.
Podczas gdy quesadillas się gotują, zrób salsę: Przekrój pomidory na pół i zetrzyj je na największych oczkach tarki pudełkowej do miski, wyrzucając skórki. Zetrzyj cebulę do pomidora i wymieszaj z kolendrą, ostrym sosem i solą do smaku.
Pokrój quesadillę na 4 kawałki za pomocą noża do pizzy lub widelca i podawaj z salsą i awokado.