Zupa z ciecierzycy z Chardą Szwajcarską

Zupa z ciecierzycy z boćwiny Szwajcarskiej może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury zupy. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 253 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka oliwy z oliwek, tubetti, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Zupa z ciecierzycy, szynki i boczku szwajcarskiego Neely, Zupa pomidorowo-Ciecierzycowa z ryżem i Chardą Szwajcarską, oraz Gulasz z ciecierzycy, kopru włoskiego i boczku szwajcarskiego z brązowym ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Puree połowę ciecierzycy z 1 1/2 szklanki bulionu w blenderze lub robocie kuchennym. W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać marchew, cebula, seler, czosnek, i rozmaryn i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Wymieszać w pozostałej 1 1/2 szklanki bulionu, puree ciecierzycy, całe ciecierzyca, liść laurowy, płatki czerwonej papryki, pomidory, tubetti, i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, przez 10 minut.
Dodaj szwajcarski chard do garnka. Dusić, aż chard jest miękka i makaron jest zrobione, 5 do 10 minut dłużej.
Usunąć liść laurowy. Wymieszać z czarnym pieprzem. Jeśli zupa zgęstnieje zbyt mocno na stojąco, wymieszaj więcej bulionu lub wody.
Rekomendacja wina: ponieważ czerwone wino akcentuje gorycz szwajcarskiej chard, spróbuj pełnowartościowego tocai friulano. Jego orzechowy smak będzie odzwierciedleniem ciecierzycy.