Zupa z bobu

Zupa z bobu
Jeśli masz około 1 godziny i 5 minut do spędzenia w kuchni, zupa z bobu może być niesamowitym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 506 kalorii , 15 g białka i 36 g tłuszczu . Za 1,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup boczek, ziemniaki Yukon Gold, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 53% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Bób, Pesto z migdałów i mięty , Elegancka zupa z bobu i szpinaku oraz Spaghetti z tuńczyka z bobem .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Zagotuj duży garnek dobrze osolonej wody na średnim ogniu i postaw miskę z dobrze osoloną wodą z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czosnek, 2 Rozgniecione, 1 Cały OdłożonyCzosnek, 2 Rozgniecione, 1 Cały Odłożony
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
3
Dodaj obrane fasolki fava do wrzącej wody. Gdy woda znów się zagotuje, gotuj fasolki przez 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
4
Wyjmij je z wrzącej wody i natychmiast włóż do miski z osoloną wodą z lodem. Gdy fasola całkowicie ostygnie, odcedź ją z wody z lodem. Obierz fasolę z twardej, jasnozielonej zewnętrznej warstwy. Otrzymasz delikatną, śliczną, żywozieloną, delikatną fasolkę bobu. MMMMMM! Zarezerwuj te małe cudeńka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
5
Rozgrzej duży rondel na średnio-wysokim ogniu oliwą z oliwek extra vergine.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
6
Dodaj boczek (jeśli używasz, jeśli nie, zacznij od cebuli i selera) i gdy boczek zacznie brązowieć i chrupać i będzie bardzo aromatyczny, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i seler. Dopraw solą do smaku i szczyptą zmiażdżonej czerwonej papryki. Smaż cebulę i seler, aż staną się przezroczyste i będą bardzo aromatyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
7
Dodaj rozgniecione ząbki czosnku i pokrojone w kostkę ziemniaki, wymieszaj, aby pokryć je olejem i gotuj przez 2 do 3 minut. Dodaj 2/3 odłożonej fasoli fava i 4 szklanki bulionu. Dopraw do smaku i dodaj sól, jeśli to konieczne. Doprowadź bulion do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po nakłuciu widelcem, około 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Fasola FavaFasola Fava
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
8
Gdy ziemniaki będą wystarczająco miękkie, aby łatwo zsuwały się z widelca po ugotowaniu, zmiksuj zupę w blenderze* do uzyskania gładkiej konsystencji. Prawdopodobnie będziesz musiał robić to partiami. Wlej zupę z powrotem do garnka i dodaj resztę bobu. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj trochę pozostałego wywaru, aby dostosować konsystencję. Spróbuj zupy, aby sprawdzić przyprawy i dopraw ponownie, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pokrojona W Plastry Wołowina Peklowana, Grubo PosiekanaPokrojona W Plastry Wołowina Peklowana, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
9
Rozlej zupę do miseczek, posyp odrobiną startego parmezanu i skrop oliwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pokrojona W Plastry Wołowina Peklowana, Grubo PosiekanaPokrojona W Plastry Wołowina Peklowana, Grubo Posiekana
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
10
Bób fasolkowy, przepyszny!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn