Zupa Wołowo-jęczmienna

Zupa Wołowo-jęczmienna
Zupa z wołowiną i jęczmieniem to przepis bezmleczny, składający się z 8 porcji. To danie główne ma 341 kalorii, 33 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 2,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 16 osób. Jest idealna na jesień. Jeśli masz pod ręką marchewkę, ostrą brązową musztardę, liść laurowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 81%, to danie jest super. Seria Zupy Wołowe – Część 2: Zupa Wołowo-jęczmienna, Zupa Wołowo-jęczmienna i Zupa Wołowo-jęczmienna są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku usmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmować na ręczniki papierowe. Brązowa wołowina w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Usuń i odłóż na bok.
3
Na tej samej patelni podsmaż cebulę, marchewkę i grzyby, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj wino, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Wymieszaj 4 szklanki bulionu, musztardę, tymianek, liść laurowy i wołowinę. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 1 godzinę lub do momentu, aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Wymieszać kaszę jęczmienną, sól, pieprz i pozostały bulion. Wróć do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż jęczmień będzie miękki. Wyrzuć liść laurowy. Wymieszaj boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
JęczmieńJęczmień
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn