Zupa w lecie
Zupa latem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,32 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 980 kalorii, 26g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Mieszanka zieleni kopru włoskiego, pora, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Letnia Zupa, Letnia Zupa Owocowa, oraz Letnia Zupa Jarzynowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ricottę wcisnąć do 6-szklankowego naczynia posmarowanego oliwą z oliwek i na wierzch posypać nasionami kopru włoskiego. (DT: użyłem patelni Pyrex 88 cali.)
Piec na złoty i jędrny, około 45 minut.
Pokroić w trójkąty i odstawić. Możesz zrobić zupę podczas pieczenia.
Koper włoski pokroić na kawałki, które zmieszczą się w zupie. Roztopić masło w garnku do zupy i dodać warzywa i pietruszkę. Doprawić łyżeczką soli, wrzucić do okrycia i gotować na średnim ogniu przez około 5 minut.
Dodać migdały i szafran i gotować przez kilka minut. Odcedzić zapas. Powinieneś mieć około 6 filiżanek, lub trochę mniej.
Dodać gorący bulion do warzyw zupy, doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub aż warzywa będą miękkie, ale nie papkowate.
Dodać groszek w ciągu ostatnich 3 lub 4 minut. Posolić i doprawić pieprzem.
Zupę podawać w talerzach zupy lub małych miseczkach.
Dodaj 3 kawałki pieczonej ricotty do każdej miski, posypać mieloną zielenią kopru włoskiego i podawać.