Zupa Tortilla
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Tortilla zupa może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 760 kalorii, 72g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 6,12 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka płatków chile, kolendra, gruba sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj Zupa tortilla pieczona na ogniu z paskami tortilli Ancho, Zupa Tortilla, oraz Zupa Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę. olej roślinny w dużym garnku (co najmniej 5 qts.) na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, 5 do 7 protokół. Wymieszać dwie trzecie czosnku, 1 łyżka. sól, kminek, i płatki chile i gotować 2 protokół.
Dodaj bulion, pomidory i połowę soku z limonki i zwiększ ciepło do delikatnego gotowania na wolnym ogniu; gotować 20 protokół.
Tymczasem wlać około 1 w. oleju roślinnego na małą patelnię ustawioną na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ale nie palenie, dodać jedną trzecią pasków tortilla i gotować, aż złoty kolor i chrupiące, o 2 protokół. Za pomocą łyżki z rowkiem przenieś paski na wyłożoną papierowym ręcznikiem patelnię do pieczenia. Powtórz z pozostałymi paskami tortilli w dwóch partiach.
Posypać 1 łyżeczką. sól. Odstawić.
Czysta zupa w partiach w blenderze. Powrót zupy do garnka i wznowić gotowanie. W małej misce, wrzucić kurczaka z pozostałym sokiem z limonki, czosnek, i 1/2 łyżeczki. sól. Marynować w temperaturze pokojowej przez 10 minut, następnie dodać do zupy i gotować na wolnym ogniu 5 minut, aż kurczak jest po prostu gotowane przez. Wymieszać z kolendrą.
Podawać na gorąco z paskami tortilla i wyborem dodatków.