Zupa Tom Kha Udon z pieczarkami

Zupa Tom Khan Udon z grzybami to wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 986 kalorii, 38g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $5.19 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz do 4 chilli z lotu ptaka, sól koszerną, do 4 liści wapna kaffir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Udon z grzybami Shiitake w bulionie imbirowym, Japanese Udon with Mushroom-Soy bulion with Stir-fried Mushrooms and Cabbage (Vegan), oraz Pieczona kaczka z pieczarkami Udon (Kamo Kinoko Udon) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron udon przygotować zgodnie z instrukcją opakowania; odcedzić i odstawić.
Umieść mleko kokosowe, bulion warzywny, trawę cytrynową, liście limonki kaffir i galangal w rondlu 2-quart ustawionym na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do bardzo delikatnego wrzenia; zmniejszyć ogień tak ciecz ledwo gotować. Pozostawić bulion do zaparzenia przez 2 minuty.
Dodaj grzyby do bulionu; dostosuj ciepło, aby mieszanina wróciła do delikatnego wrzenia.
Do garnka dodajemy przygotowany makaron, podgrzewamy.
Dodaj pokrojone chili, gdy zupa jest jeszcze gorąca. Doprawić do smaku solą i 1/4 szklanki soku z limonki. Dostosuj przyprawy z większą ilością soli i soku z limonki w razie potrzeby i podawaj natychmiast.