Zupa Shiitake-i-Swiss-Chard z ręcznie krojonym makaronem
Zupa Shiitake-i-Swiss-Chard z ręcznie krojonym makaronem wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ta zupa ma 183 kalorie, 7G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 1,89 zł za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby shiitake, wodę, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa Shiitake-i-Swiss-Chard z ręcznie krojonym makaronem, Chard szwajcarski duszony w maśle Shiitake, oraz Chard szwajcarski smażony z grzybami Shiitake.
Instrukcje
W dużym garnku połączyć kombu z 14 szklankami wody i doprowadzić do duszenia. Gotować na małym ogniu, bez gotowania, przez 30 minut. Wyrzucić kombu i doprowadzić bulion do wrzenia gotowania.
Dodać zmielone grzyby i powrócić do wrzenia.
Zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić strome przez 30 minut.
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak do ciasta mieszaj mąkę i wodę ze średnią prędkością, aż mąka zostanie zwilżona. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj, aż powstanie gładkie, jędrne, elastyczne ciasto, od 8 do 10 minut. Owinąć ciasto w plastik; odstawić na 30 minut.
Odcedzić bulion do żaroodpornej miski. Wytrzyj garnek i zwróć do niego bulion.
Dodaj sos sojowy i mirin i doprowadzić do wrzenia.
Dodać pokrojone shiitakes i szwajcarski chard i gotować tylko do miękkości, 2 protokół; zachować ciepło.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala. Używając kółka do ciasta, pokrój ciasto na nierówne paski. Doprowadzić bulion z powrotem do wrzenia i dodać makaron. Gotować, mieszając, do miękkości i zupa jest lekko zagęszczona, 5 minut. Kadzi zupę do miski i udekorować kimchi i trochę miodu.