Zupa selerowo-gruszkowa

Zupa selerowo-gruszkowa
Zupa selerowo-gruszkowa to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 1G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.16 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz bulion warzywny, liście tymianku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Kremowa zupa z gruszki i korzenia selera z pesto, Seler i gruszka Bisque, oraz Chrupiąca Sałatka Z Gruszki I Selera.

Instrukcje

1
Do zupy: w dużym garnku na średnim ogniu roztopić masło, aż się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać oliwę z oliwek, szalotki, i gruszki, dobrze doprawić solą i zmielonym białym pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Biały PieprzMielony Biały Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
GruszkaGruszka
SólSól
3
Dodać seler i tymianek, doprawić solą i pieprzem, pocić, aż większość płynu odparuje, a seler dopiero zaczął mięknąć, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SelerSeler
TymianekTymianek
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na małej patelni do bulgotania lub około 325 ° F do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać połowę szalotki i smażyć na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, doprawić solą i powtórzyć z pozostałymi szalotkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Podawać zupę polaną smażoną szalotką.Parowanie napojów: delikatne i delikatne smaki sugerują tutaj Riesling, ale aby wzmocnić rzadki i zielony smak selera, spróbuj udać się do porównywalnego, ale innego wina, Grüner Veltliner z Austrii. Lekki styl z odrobiną charakterystycznego pieprzu pasuje do rachunku: 2006 Schloss Gobelsburg Gobelsburger.
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
ZupaZupa
SzalotkaSzalotka
SelerSeler
PieprzPieprz
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn