Zupa rybna z małżami w stylu Rhode Island

Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojego repertuaru, Rhode Island Style Clam Chowder może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 201 kalorii . Za 1,47 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ziemniaków Bliss, soli, selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten przystawkę. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 56 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i Whole 30. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 57% , to danie jest dobre. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także przepisy : Light Clam Chowder , New England Clam Chowder i Island Jam .
Instrukcje
Rozgrzej olej w dużym garnku do zupy na średnio wysokim ogniu.
Dodaj kanadyjski bekon, cebulę i seler. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, około 6 minut.
Dodaj ziemniaki, małże, sok z małży, tymianek i wodę, aby przykryć. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, około 30 minut. Dopraw solą i pieprzem.