Zupa rybna z chlebem i Rouille
Zupa rybna z chlebem i Rouille jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 6. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz rouille, bochenek na zakwasie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Rybna Warzywna Z Rouille, Śródziemnomorska zupa rybna z Garlicky Rouille, oraz Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zielono-białe części poru umyć osobno w misce z zimną wodą, następnie wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć.
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkim garnku 6-quart na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie gotować zieleninę z pora, cebulę, seler i marchewkę, mieszając, aż zacznie zmiękać, około 5 minut.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 3 protokół.
Dodaj szafran, liście laurowe, i płatki czerwonej papryki i gotować, mieszając, 2 protokół.
Dodaj świeże pomidory i pomidor czysty i gotować, mieszając, 4 protokół.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż płyn zmniejszy się o około połowę, o 30 protokół.
Wymieszać w magazynie i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 30 minut. Ostrożnie wlać przez drobne sito do miski, a następnie wyrzucić ciała stałe.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Rozgrzej dobrze przyprawioną patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca.
Pieczywo posmarować pozostałymi 2 łyżkami oleju, następnie grillować ze wszystkich stron, aż pojawią się ślady grilla. Rozdarcie chleba na szorstkie 3-calowe kawałki i piec na blasze do pieczenia w środku piekarnika, aż chrupiące na zewnątrz, ale miękkie wewnątrz, o 10 protokół. Fajne crotes.
Rozgrzać masło w 4-litrowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż piana opadnie, następnie gotować białą część poru, mieszając, aż zacznie zmiękać, około 2 minut.
Dodać rybę, gorący bulion i sól i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (ryby będą gotowane przez).
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki rouille.
Włożyć crotes do talerzy zupy i zupy z kadzi.
Posypać oregano i natką pietruszki i podawać Pozostałe rouille na boku.
Uwaga kucharzy: bulion można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać bulion przed dodaniem do białej części poru wraz z rybą i rouille.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.