Zupa Ravioli i Warzyw
Ravioli i zupa warzywna to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 485 kalorii . Za 2,24 dolara za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób uznało ten przepis za smaczny i sycący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bagietki, bulionu warzywnego, selera i endywii. Jest idealny na zimę . Kilku osobom bardzo spodobało się to danie śródziemnomorskie. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 94% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Garden Vegetable Ravioli With Tomato Brodo , Mini Meatball & Ravioli Soup With Garlic Croutons i Bbq Chicken and Goat Cheese Ravioli .
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchewkę, seler i tymianek i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, około 4 minut.
Dodaj bulion i 3 szklanki wody i zwiększ ogień do wysokiego. Przykryj i doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj ravioli. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż ravioli będą miękkie (patrz etykieta, aby uzyskać przybliżony czas gotowania).
Dodaj escarole do zupy i gotuj, mieszając, aż zwiędnie. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej zupę do misek i posyp serem.
Zdjęcie autorstwa Andrew Purcella