Zupa Potlatch z jesiennych zbiorów
Potrzebujesz bezglutenowego dania głównego? Zupa Potlatch z jesiennych zbiorów może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 16 g białka i 6 g tłuszczu. Za 1,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealna na jesień. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka cydru jabłkowego, masła, mleka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 38% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka z jesiennych zbiorów, Sałatka z jesiennych zbiorów i Sałatka z jesiennych zbiorów.
Instrukcje
Połącz dynię i kremową kukurydzę w blenderze; puls, aby utrzeć mieszaninę na puree przez 1 minutę lub do uzyskania gładkości.
Dodaj mleko i kontynuuj ubijanie mieszanki przez kolejną minutę lub do momentu, aż składniki dobrze się połączą.
Wlać mieszaninę dyni do rondla o pojemności 3 do 4 litrów i ustawić na średnim ogniu.
Natychmiast dodaj bulion, cydr jabłkowy, wodę, masło i zmielone muszkatołki.
Podgrzewaj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Sól i pieprz do smaku.
Dodaj rozmrożone ziarna kukurydzy i gotuj przez dodatkowe 5 minut.