Zupa Polonez kalafiorowy
Jeśli masz mniej więcej 1 godzina i 10 minut do spędzenia w kuchni, zupa kalafiorowa Polonez może być super lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne dla Jesień. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kręconą pietruszkę, masło, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polonez Szparagowy, Polonez Brokułowy, oraz Polonez Brokułowy.
Instrukcje
Ćwierć kalafiora, dzięki czemu można łatwo wyciąć grubą centralną łodygę. Resztę kalafiora posiekać z grubsza.
Masło do zupy rozpuścić w dużym rondlu. Gdy bąbelki, dodać cebulę i zmiękczyć na delikatnym ogniu przez kilka minut, mieszając regularnie. Gdy wygląda półprzezroczysty, dodać kalafior, przykryć patelnię i gotować przez kolejne 5-6 minut, potrząsając patelnią raz lub dwa razy.
Dodać mleko, lekko podgrzać i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, przez 20 minut, aż kalafior będzie wystarczająco miękki, aby łatwo oczyścić.
Odstawić na 5-10 minut, a następnie upłynnić partiami w blenderze lub robocie kuchennym. Można zrobić z wyprzedzeniem do tego punktu: pozostawić do ostygnięcia i przechowywać w lodówce do dnia lub zamrażać do miesiąca.
Aby uzyskać dekorację, gotuj jajka przez 8-9 minut, odcedzaj i pozostaw do ostygnięcia. Kostkę chleba i proces do okruchów. Na dużej patelni roztopić gałkę masła, dodać okruchy i smażyć na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru. Przesuwaj okruchy, aby równomiernie je zabarwić, dodając drugą gałkę masła, jeśli chleb wchłonie pierwszy. Pokruszone okruchy wyłożyć na papier kuchenny, potrząsnąć szczyptą soli.
Skorupki i połówki jaj. Oddzielić żółtka od białek i przepchnąć przez sito lub bardzo drobno posiekać.
Aby podawać, Dodaj do zupy śmietanę lub dodatkowe mleko, podgrzej i sprawdź przyprawę.
Okruchy, żółtka i białka wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Zupę pokroić w sześć ciepłych misek i posypać około 1 łyżki dekorowania w środku każdej, pozostawiając ładny czysty zespół na brzegach. Przekazać Pozostałe dekoracji rundy przy stole.