Zupa ogórkowo-awokado z sałatką z pomidorów i bazylii
Zupa ogórkowo-awokado z sałatką z pomidorów i bazylii może być właśnie zupą, której szukasz. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka awokado, sok z limonki, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa ogórkowo-awokado z salsą pomidorową, Sałatka z ogórków, pomidorów i bazylii, oraz Sałatka z pomidorów, ogórków i bazylii.
Instrukcje
Połącz ogórek i maślankę w blenderze. Posiekać 1/4 awokado; odstawić do sałatki.
Pozostałe awokado pokroić na kawałki.
Dodać awokado do blendera, następnie dodać 2 łyżki czerwonej cebuli i 1 łyżkę bazylii. Zmiksować na bardzo gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć; przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 1 godziny.
Wymieszaj zarezerwowane awokado, pozostałe 2 łyżki cebuli i 1 łyżkę bazylii, pomidora i soku z limonki w małej misce. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć zupę i sałatkę pomidorową oddzielnie i przechowywać w lodówce.) Zupę ogórkową z chochli na 4 miseczki. Dolop każdy z 1 łyżka jogurtu; top z sałatką z pomidorów i podawać.
W porcji: kalorie, 145; tłuszcz całkowity, 6 g; Tłuszcze nasycone, 2 g; cholesterol, 5 mg