Zupa kukurydziano-krabowa

Zupa kukurydziano-krabowa
Zupa kukurydziano-krabowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 5,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, cebuli, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Spróbuj Łatwa zupa z krabów i kukurydzy, Ugotuj książkę: Sałatka z krabów, kukurydzy i kminku w endywii, oraz Crabmeat Empanadas Z Grillowaną Kukurydzianą Salsą I Sosem Śmietanowym Poblano dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze lub robocie kuchennym połącz ziarna kukurydzy i 2 szklanki bulionu. Impuls do grubego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
W dużym garnku roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać posiekaną cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj puree kukurydziane, wino, pozostałe 2 szklanki bulionu i sól do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kukurydza będzie miękka, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać mleko i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Wymieszać z krabem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
6
Wariacje:: Puree cztery kubki (dwa dziesięć uncji opakowania) rozmrożone mrożone ziarna kukurydzy z mlekiem (nie bulion). Ponieważ mrożona kukurydza jest już ugotowana, przecier mieszamy do zupy po dodaniu mleka w Kroku 3, doprowadzamy tylko do gotowania na wolnym ogniu, a następnie mieszamy mięso krabowe i szczypiorek.: Substytut pół funta średnio obranych krewetek na mięso krabowe. Wymieszać krewetki wraz z mlekiem i gotować przez trzy do pięciu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza MrożonaKukurydza Mrożona
CrabmeatCrabmeat
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
7
Rekomendacja wina: złożone smaki kraba pięknie mieszają się z tymi z chardonnay. Białe Burgundy, wykonane z chardonnay, mają bardziej mineralny smak i są mniej owocowe niż ich amerykańskie odpowiedniki. Wybierz Mcon-Villages lub Saint-Vran na świetny mecz tutaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
KrabKrab
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn