ZUPA KUKURYDZIANA (CREMA DE MAZORCA)
Zupa kukurydziana (CREMA de MAZORCA) może być właśnie zupą, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka kłosów kukurydzy, pieprz, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 240 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Mazorca Desgranada (Przekąska Z Ziaren Kukurydzy), Zupa kukurydziana z boczkiem z Jalapeño Crema, oraz Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziano-kremowe).
Instrukcje
Umieść kukurydzę, wodę, bulion z kurczaka lub warzyw, czosnek, sól, pieprz, kolendrę, ziemniaki i szalotki w dużym garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty lub aż kukurydza będzie miękka.
Zdjąć z ognia. Zupę przecedzić w blenderze i wrócić do garnka, dodać śmietanę i podgrzewać na średnim ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wlać do misek, udekorować kolendrą i paluszkami ziemniaczanymi.