ZUPA KUKURYDZIANA (CREMA DE MAZORCA)

ZUPA KUKURYDZIANA (CREMA DE MAZORCA)
Zupa kukurydziana (CREMA de MAZORCA) może być właśnie zupą, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka kłosów kukurydzy, pieprz, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 240 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Mazorca Desgranada (Przekąska Z Ziaren Kukurydzy), Zupa kukurydziana z boczkiem z Jalapeño Crema, oraz Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziano-kremowe).

Instrukcje

1
Umieść kukurydzę, wodę, bulion z kurczaka lub warzyw, czosnek, sól, pieprz, kolendrę, ziemniaki i szalotki w dużym garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty lub aż kukurydza będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Zdjąć z ognia. Zupę przecedzić w blenderze i wrócić do garnka, dodać śmietanę i podgrzewać na średnim ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wlać do misek, udekorować kolendrą i paluszkami ziemniaczanymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki ZiemniaczanePaluszki Ziemniaczane
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn