Zupa krem z rukoli z zapiekanymi przegrzebkami
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Krem z rukoli z zapiekanymi przegrzebkami może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 186 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka śmietany, pora, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z zwiędłą rukolą i boczkiem, Biała ryba z małż, pędów kapusty i śmietany, oraz Zapiekane Przegrzebki Z Kremem Czosnkowo-Imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 3 łyżki masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pory i ziemniaki; smażyć, aż pory będą miękkie, o 4 protokół.
Dodaj rosół z kurczaka. Przynieś na wolnym ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Przykryć; dusić, aż ziemniaki będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół.
Dodać posiekaną rukolę. Przykryć; odstawić, aż rukola zwiędnie, około 5 minut.
Praca w partiach, zupa puree w blenderze. Powrót zupy do rondla.
Ubij śmietanę. Cienka zupa z mlekiem do pożądanej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce.) Mieszaj zupę na małym ogniu, aż do ogrzania (nie gotuj).
Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła z olejem na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki na patelni i gotować, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na stronę.
Posypać przegrzebki solą i pieprzem.
Miejsce 1 przegrzebek na szczycie zupy w każdej misce.
Udekorować gałązkami rukoli i podawać.