Zupa Kasztanowa
Zupa Kasztanowa wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Przepis ten służy 6. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka mielonego pieprzu, cukru, bulionu z kurczaka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Doskonale sprawdza się jako zupa. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżką wynik 48% to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Zupa Kasztanowa, Zupa Kasztanowa, oraz Zupa Kasztanowa.
Instrukcje
Aby ugotować kasztany: ostrym nożem pokrój "X" na każdym kasztanie.
Umieść kasztany w jednej warstwie na patelni z galaretką.
Na patelnię wlać 1/4 szklanki wody.
Piec w rozgrzanym piekarniku 450 stopni F (230 stopni C) przez 10 minut. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsługiwać, skorupę i skórkę.
W dużym rondlu połączyć bulion z kurczaka, łuskane kasztany i posiekaną cebulę.
Umieścić gałązki pietruszki, goździki i liść laurowy w torebce przypraw i dodać do mieszanki bulionu z kurczaka. Dusić na średnim ogniu przez 45 minut.
Wyrzucić worek przypraw i puree mieszaninę kasztan w robocie kuchennym lub blenderze.
Dodać śmietanę, cukier, sól i pieprz do smaku. Wlać mieszaninę do rondla i delikatnie podgrzać. Podawać z odrobiną niesłodzonej bitej śmietany, odrobiną posiekanej natki pietruszki i gotowanymi posiekanymi kasztanami tuż przed podaniem. Wysokiej jakości bulion warzywny można zastąpić bulionem z kurczaka.