Zupa Kapuściana
Jeśli masz w pobliżu 50 minut do spędzenia w kuchni, zupa kapuściana może być doskonałym bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 169 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.23 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z prostych przepisów wymaga pomidorów w puszkach, pieprzu, nasion kolendry i nasion kopru włoskiego. Jest idealny do Zima. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa Colcannon (akan Irish Potato and Cabbage Soup with Bacon), Zupa Kapuściana, oraz Zupa Kapuściana.
Instrukcje
Przyprawy szlifować, jeśli używasz całych przypraw: jeśli używasz całych przypraw (kolendra, koper, kminek), zmiel je w moździerzu i tłuczku lub w młynku do przypraw, aż dobrze zmielone.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w 4-kwartowym, grubym dnie garnku na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i wymieszać z mielonymi przyprawami. Gotować, aż cebula zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj pokrojoną kapustę do garnka i wymieszaj, aby wymieszać kapustę z cebulą. Jeśli używasz niesolonego wywaru, posyp kapustę 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj całe pomidory z puszki, z ich sokami, do garnka. Wymieszać, aby połączyć.
Dodaj wywar z kurczaka do garnka. Doprowadzić na wolnym ogniu i smak soli.
Dodaj więcej soli do smaku. Obniżyć ogień i przykryć garnek.
Niech gotować na wolnym ogniu przez 20 do 25 minut lub aż kapusta jest dokładnie gotowane.
Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.