Zupa kalafiorowo-porowa z chrupiącym boczkiem
Zupa kalafiorowo-porowa z chrupiącym boczkiem to bezglutenowe i pierwotne zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.17 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotkę, masło, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa z kopru włoskiego z chrupiącym boczkiem, Zupa Z Kalafiora Por, oraz Zupa Z Kalafiora Por dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać pory, czosnek i szalotkę. Gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż pory i szalotka zmiękną, ale nie rumiane.
Dodaj kalafior, bulion i zioła prowansalskie. Przykryć; gotować, aż kalafior będzie miękki, o 20 protokół.
Tymczasem, w 10-calowej patelni, gotować boczek, aż chrupiące.
Osuszyć na ręcznikach papierowych; odstawić.
Usuń zupę z ognia; za pomocą blendera lub ręcznego blendera zanurzeniowego, zupa puree, aż będzie gładka. Jeśli używasz zwykłego blendera, zwróć zupę do rondla. Jeśli używasz blendera zanurzeniowego, zwróć rondel do ogrzania.
Dodać sól, pieprz i masło. Gotować na małym ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż masło się rozpuści i zupa będzie gorąca.
Aby służyć, zupa z kadzi do misek.