Zupa kalafiorowo-porowa z chrupiącym boczkiem

Zupa kalafiorowo-porowa z chrupiącym boczkiem
Zupa kalafiorowo-porowa z chrupiącym boczkiem to bezglutenowe i pierwotne zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.17 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotkę, masło, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa z kopru włoskiego z chrupiącym boczkiem, Zupa Z Kalafiora Por, oraz Zupa Z Kalafiora Por dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać pory, czosnek i szalotkę. Gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż pory i szalotka zmiękną, ale nie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
PorPor
3
Dodaj kalafior, bulion i zioła prowansalskie. Przykryć; gotować, aż kalafior będzie miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
KalafiorKalafior
BulionBulion
4
Tymczasem, w 10-calowej patelni, gotować boczek, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Osuszyć na ręcznikach papierowych; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Usuń zupę z ognia; za pomocą blendera lub ręcznego blendera zanurzeniowego, zupa puree, aż będzie gładka. Jeśli używasz zwykłego blendera, zwróć zupę do rondla. Jeśli używasz blendera zanurzeniowego, zwróć rondel do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodać sól, pieprz i masło. Gotować na małym ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż masło się rozpuści i zupa będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
SólSól
ZupaZupa
8
Aby służyć, zupa z kadzi do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
ChochlaChochla
9
Posypać boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn