Zupa jęczmienna z soczewicy wymaga z grubsza 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Za 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 44g białka, 14g tłuszczu i w sumie 401 kalorii. Ten przepis służy 10. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Przynosi ci smak domu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką paprykę, grzyby, marchewkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa Jęczmienna Z Soczewicy, Zupa Z Soczewicy-Jęczmienia, oraz Zupa z soczewicy i jęczmienia dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
W holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy podsmaż cebulę, zieloną paprykę i czosnek na maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pieprz
Masło
Czosnek
Cebula
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj bulion, marchew, soczewicę, włoską przyprawę, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Włoska
Sól I Pieprz
Marchew
Soczewica
Bulion
3
Dodaj kurczaka, jęczmień i grzyby; wróć do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do miękkości soczewicy, jęczmienia i marchwi.