Zupa Jarzynowa z Tortillą i Kurczakiem
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, zupa jarzynowa z kurczakiem i tortillą może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 226 kalorii , 15 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 87 centów za porcję. Ten przepis przygotowało 27 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką kurczaka, czosnek, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 50% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują tortillę-warzywną zupę z kurczaka , szybką tortillę z kurczakiem , warzywami i zupę z tortilli pieczonej na ogniu z paskami tortilli z ancho .
Instrukcje
Do garnka włóż kurczaka i wodę, dodaj cebulę, seler i czosnek. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, około 45 minut.
Wyjąć kurczaka z bulionu, odstawić do wystygnięcia. Odskrobać tłuszcz. Rozgnieć ugotowane ząbki czosnku o bok garnka.
Do bulionu dodać nieodsączone pomidory, kminek, pieprz cayenne, pieprz biały i kostkę bulionową. Przykryj, gotuj na wolnym ogniu 30 minut.
Dodaj kukurydzę, zieloną cebulę i kolendrę. Gotuj 10 minut dłużej.
Kurczaka ze skórą i kością, następnie pokrój w kostkę lub pokrój na kawałki wielkości kęsa.
Do zupy dodać kurczaka wraz z ugotowanym ryżem.
Podgrzej. Dopraw solą do smaku. Rozłóż do misek i udekoruj serem i chipsami tortilla.