Zupa jajeczna z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos

Zupa jajeczna z
Egg Drop Soup z " the Chinese Takeout Cookbook is a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 52 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 276 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka wina ryżowego, mielonego pieprzu, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chińska książka kucharska na wynos Dan Dan Mien, Chicken Chow Mein z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos, oraz Smażona na sucho fasolka szparagowa z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grzyby shiitake moczyć w ciepłej wodzie przez 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odcedzić i wycisnąć nadmiar wody, wyrzucić łodygi i cienko pokroić czapki grzybowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Grzyby, wywar z kurczaka, wino ryżowe i imbir połączyć w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i wymieszać z cukrem, solą i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Wino RyżoweWino Ryżowe
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do gotującej się zupy i mieszać, aż zupa lekko zgęstnieje-wystarczająco, aby pokryć tył łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
5
W małej misce lekko ubić jajko widelcem. Powoli wlać jajko do zupy stałym strumieniem, ciągle mieszając długą łyżką lub pałeczką. Jajko powinno gotować się natychmiast i wyglądać jak długie żółtawo-białe nici. Wyłącz ciepło po wyświetleniu białych pasm, aby zapobiec rozgotowaniu jajka. Kadzi zupę do poszczególnych misek, posypać szalotki na wierzchu, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować Jest de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn