Zupa jajeczna z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos

Egg Drop Soup z " the Chinese Takeout Cookbook is a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 52 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 276 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka wina ryżowego, mielonego pieprzu, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chińska książka kucharska na wynos Dan Dan Mien, Chicken Chow Mein z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos, oraz Smażona na sucho fasolka szparagowa z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzyby shiitake moczyć w ciepłej wodzie przez 15 do 20 minut.
Odcedzić i wycisnąć nadmiar wody, wyrzucić łodygi i cienko pokroić czapki grzybowe.
Grzyby, wywar z kurczaka, wino ryżowe i imbir połączyć w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i wymieszać z cukrem, solą i białym pieprzem.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do gotującej się zupy i mieszać, aż zupa lekko zgęstnieje-wystarczająco, aby pokryć tył łyżki.
W małej misce lekko ubić jajko widelcem. Powoli wlać jajko do zupy stałym strumieniem, ciągle mieszając długą łyżką lub pałeczką. Jajko powinno gotować się natychmiast i wyglądać jak długie żółtawo-białe nici. Wyłącz ciepło po wyświetleniu białych pasm, aby zapobiec rozgotowaniu jajka. Kadzi zupę do poszczególnych misek, posypać szalotki na wierzchu, i służyć.