Zupa Górska Atlas
Zupa górska Atlas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 34g tłuszczu i w sumie 505 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje $2.96 za porcję. Mieszanka selera, papryki, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Z łyżką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z trzech ziemniaków Navan Atlas z rukolą, Zupa Mountain Man, oraz Ciasteczka Górskie.
Instrukcje
Moczyć morele w wodzie przez 2 godziny lub dłużej, aż będą miękkie; odcedzić.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj czosnek, cynamon, kminek i paprykę; gotuj i mieszaj przez 1 minutę. Podnieś ogień do średniej wysokości, pokrusz w mielonej jagnięcinie, mieszając i rozbijając drewnianą łyżką przez kilka minut, aż się zrumieni. Dodaj odsączone morele, seler, zieloną paprykę i pomidor.
Za pomocą obieraczki do warzyw zgol 5-6 pasków skórki z cytryny i dodaj do zupy z sokiem z cytryny. Dodaj wodę i cukier. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez pół godziny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.