Zupa Grochowa Split
Zupa grochowa Split jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 2255 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 30 minut. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz ziemniaki, seler, kość szynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 100%. Podobne przepisy to Zupa na wiosnę: prosta, łatwa zupa grochowa, Zupa Grochowo-Szynkowa, oraz Zupa Grochowa Split Mix.
Instrukcje
W dużym garnku, przykryć groch zimną wodą 2 quarts i moczyć przez noc. Jeśli potrzebujesz szybszej metody, gotuj groszek delikatnie przez 2 minuty, a następnie mocz przez l godzinę.
Po namoczeniu grochu dodajemy kość szynkową, cebulę, sól, pieprz i majeranek. Przykryć, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Usunąć kość; odciąć mięso, pokroić w kostkę i włożyć mięso do zupy.
Dodaj seler, marchew i ziemniaki. Gotować powoli, odkryte przez 30 do 40 minut, lub aż warzywa będą miękkie.