Zupa Grochowa Miętowa
Zupa grochowa miętowa to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś groszek, cebulę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miętowa Zupa Pomidorowa, Miętowa zupa Grochowo-ziemniaczana, oraz Miętowa surowa zupa Pean i szpinak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, 6-8 protokół.
Dodać 2 szklanki bulionu i doprowadzić do wrzenia.
Dodaćpeas, zmniejszyć ogień, i gotować delikatnie untiltender, o 5 minut dla świeżego groszku, O2 minut dla zamrożone.
Dodać pietruszkę, miętę i pozostałe 2 szklanki bulionu do garnka. Puréesup w blenderze lub z immersionblender, rozcieńczając wodą, jeśli zupa jest ząb, aż gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Ubij Creme fraîche i śmietanę w małej miseczce, aby zmiksować.
Podawać ciepłą zupę ze szczypiorkiem, przerzucając mieszankę crème fraîche na łyżkę.