Zupa gorąco-kwaśna (Shoon Lat Tong)
Zupa gorąco-kwaśna (Shoon Lat Tong) może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bez kości Tyłek wieprzowy, ocet jabłkowy, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Zupa Deserowa Z Czerwonej Fasoli (Tong Shui), oraz Rock Sugar Ginger Chicken (Bing Tong Gook Geung Gai) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz uszy chmury i pąki lilii pod chłodną bieżącą wodą.
Umieścić w małej misce, przykryć zimną wodą i namoczyć do miękkości, 15 do 20 minut; odcedzić. Wyciągnij i wyrzuć wszelkie twarde plamy z uszu chmury, a następnie ponownie spłucz; rozerwij uszy na kawałki o średnicy 1/2 cala.
Usunąć i wyrzucić twarde końce z pąków lilii; zawiązać węzeł na środku każdego pączka.
Podczas Cloud uszy i pąki lilii są moczenie, opłukać i osuszyć tofu; pokroić w 1/2-calowe kostki. Opłukać wieprzowinę i osuszyć; pokroić w kawałki wielkości zapałek o grubości 1/4 cala o długości około 2 cali. Wypłukać i osuszyć pędy bambusa; pokroić wzdłuż na paski o szerokości 1/4 cala.
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić bulion i imbir do wrzenia; zmniejszyć ogień, przykryć, i dusić do mieszania smaków, 20 do 25 protokół.
Wymieszaj w uszach chmury, pąkach lilii, tofu, wieprzowinie i pędach bambusa i zagotuj na dużym ogniu. W małej misce, wymieszać skrobię kukurydzianą i ocet, aż będzie gładka; wymieszać do wrzącej mieszaniny bulionu i nadal mieszając, aż ponownie się zagotuje, 1 do 2 minut.
W małej misce ubij jajko widelcem, aby zmiksować.
Wyjąć zupę z ognia; natychmiast wymieszać z jajkiem, zieloną cebulą, cukrem i pieprzem.