Zupa Fasolowo-Szynkowa Pinto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z fasoli/szynki Pinto. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 26g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 16% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka śmietany, selera, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać ocet można śledzić to danie główne z Placek Z Octem jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 60%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Pappasito ' s Pinto Bean Soup, Meksykańska Zupa Fasolowa Pinto, oraz Zupa fasolowa Pinto z Czerwonym Chile i serem podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć i posortować fasolę. Moczyć w zimnej wodzie przez noc; odcedzić. W dużym 8-qt. zupa czajnik, połączyć fasolę, marchew, cebulę, seler, czosnek, mięso i papryka.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć składniki o 2 cale. dusić, częściowo przykryte, przez 2-1/2 godziny lub do miękkości fasoli, dodając więcej wody w razie potrzeby. Gdy fasola jest delikatna; usuń mięso do przystawki.
Aby zrobić Csipetke, wymieszać mąkę, sól, jajko i olej na sztywne ciasto; odstawić na 30 minut. Podziel na cztery części. Spłaszczyć każdą część i uszczypnąć kawałki wielkości pestki wiśni; przetoczyć między palcami i wrzucić do gorącej zupy. Gotować 30 minut. W razie potrzeby zmiksować śmietanę.
Wymieszać z pietruszką i octem; dostosować przyprawę.
Szynkę pokroić na kawałki wielkości kęsów; wymieszać z zupą.