Zupa Fasolowo-Boczkowa

Zupa Fasolowo-Boczkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z fasoli i boczku. Ten przepis służy 10 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 14g białka, oraz 8G tłuszczu. Mieszanka tymianku, fasola granatowa, pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa fasolowa z boczkiem, Zupa fasolowa z boczkiem, oraz Zupa z fasoli i boczku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
3
Fasolę odsączyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
5
Usuń boczek, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodaj cebulę, marchew, seler, i czosnek do kapiących na patelni; smażyć 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodać fasolę. Wymieszać bulion z kurczaka i pozostałe 5 składników. Pokruszyć 6 plastrów boczku do zupy. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 30 minut lub aż ziarna będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Fajne 10 minut. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
8
Umieść 6 filiżanek zupy w blenderze; proces z małą prędkością, aż będzie gładki. Na patelni wymieszać puree z pozostałej zupy. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż do ogrzania. Chochla do misek. Pozostałe 2 plastry boczku pokruszyć i równomiernie posypać zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
ChochlaChochla
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia21
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn