Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Zupa Egusi może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. 95 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, nasiona dyni, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dość drogie przepis dla fanów afrykańskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zupa jamajska-wołowina i dynia smak tej zupy. Bądź odważny i spróbuj zupy z Karaibów, Szybka i łatwa zupa {zupa miso z makaronem Soba lub fasolą Mung, oraz Hopping John Soup-Black - Eyed Pea, Ham, and Collard Green Soup.
Instrukcje
1
Umieść pestki dyni w blenderze i zmiksuj przez 30 do 40 sekund lub aż mieszanina stanie się pudrową pastą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wołowinę umyć i pokroić w kostkę wielkości kęsa. Doprawić solą. W dużym garnku rozgrzać olej na średnim ogniu przez 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodać wołowinę i saute przez 3 do 5 minut lub aż brązowy, ale nie gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Umieścić pomidory, cebulę i pieprz w blenderze i miksować przez około 30 sekund lub do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj mieszankę pomidorową do mięsa, zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i przykryj. Gotować przez 40 do 50 minut lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodaj sos pomidorowy, woda, i krewetki i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Dodać szpinak i zmielone pestki dyni i nadal gotować 10 minut więcej.
African świetnie współpracuje z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Jednym z win, które można spróbować, są wina z rodziny Man Pinotage. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.